Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biográfia:

 

  Fekete Brigitta:

                                                                               Kép 1988-ban születtem Esztergomban. 2007. januárjában varázsolt el az orientális tánc, amikor Juhász Nagy Kata /Nashita/ óráján részt vettem. Sajnos személyes okok miatt külföldre költözött, így az oktatás abbamaradt. Kb. fél év kihagyás után 2008. szeptemberében részt vettem Molnár Tímea /Miteah/ kezdő workshopján, ahol nagyon megtetszett a tanítási módja, így elkezdtem hozzá járni órákra! Azóta lelkesen járok óráira, külföldi mestertanárok szakmai kurzusain is részt vettem már.( Ahmed Refaat, Sharon Kihara) Időközben belekóstoltam a fúziós hastáncba is amit Téglás Krisztina /Haalima/ tartott. Timi eredményes felkészítésének köszönhetően 2009. október 10-én az Országos Minősítő Hastáncversenyen egyéni amatőr junior kategóriában 1. helyezést értem el!

A tánc felszabadulást, magabiztosságot, testi-lelki tartást adott, és általa a nőiesebb énem is felszínre tört!:)
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
 

„A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt váltak naggyá.”
                                                                    (Martha Graham)

 

Mihov Krisztina:

Kép  
1994 - ben születtem, 2 éve találkoztam először a hastánccal. Amikor megláttam
2 barátnőmet táncolni, azonnal elhatároztam, hogy én is belevágok. 2007.
decemberében csatlakoztam Molnár Timi kezdő csoportjához Dorogon.
Azóta sem bántam meg, hogy nekivágtam, ugyanis óráról órára többet
tanulunk és fejlődünk. Számomra az Orientális tánc megunhatatlan, mindig
felfedezünk benne valami újat, valami csodálatosat. A csoporttal rendszeresen
járunk fellépni, és 2009. októberében az Országos Minősítő Hastáncversenyen
2. helyezést értünk el. Imádok táncolni, fellépni, megmutatni magamat, és szórakoztatni
a közönséget. Ha a színpadon táncolok, tele vagyok örömmel, és ez az öröm
felbecsülhetetlen számomra. Ameddig lehet, táncolni szeretnék!

 

 

 

Katona Zsuzsanna: Kép  

Hááát az úgy volt...

 

 

 

 

 

Az egyik barátnőm megkérdezte, hogy nincs-e kedvem elmenni egy hastánc estre. Gondoltam miért ne?

Eljött a nagy nap, megnéztük... és jó volt! Beszélgettünk a barátnőmmel, hogy mi lenne ha mi is járnánk hastáncolni. Na de hova?
Mit ad isten Ő ismerte az egyik fellépőt (Molnár Tímeát). Megbeszéltük, hogy megkérdezi Őt és ha lehet megyünk táncolni.
2008. március 03-án volt az első óra!!!
Egy idő után a táncórák helyszíne, és időpontja megváltozott, ezért a mi kis csapatunk létszáma lecsökkent. 
Tanárnőnk összevonta a mi csoportunkat a már meglévő másik csoportjával, így lett egy 13 fős ÜTŐS csapat. Rendszeresen járunk rendezvényekre fellépni. 2009. 10.10-én a III. Országos Minősítő Hastáncversenyen csoportos II. helyezést értünk el.
Nagyon szeretek táncolni. Mióta az eszemet tudom mindíg táncoltam valamilyen táncfajtát. Kikapcsol, és soha nem árt egy kis mozgás az embernek.
Büszke vagyok magamra, hogy egy ilyen táncot is meg tudtam tanulni. Remélem, hogy ez még sokáig így marad!

 

 

 Pálinkás Rita:Kép

1979-ben születtem, a tánc mindig is foglalkoztatott, előszeretettel néztem táncos témájú filmeket, magam is próbáltam több stílust (népitánc, jazz-balett, boogie-woogie) elsajátítani több-kevesebb sikerrel.
A mozgáshoz egyre több kapcsolat fűzött- és fűz a mai napig, ugyanis 2003-ban végeztem gyógytornászként Budapesten, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán.
A hastánccal 2004-ben ismerkedtem meg Kupovits Barbara (Kyra) kezdő tanfolyamán Pilisvörösváron. Azonnal megfogott a lágy csípőmozdulatok varázsa és a keleti zenék egzotikus hangzása.3 év alatt sokat tanultam tőle, az alapmozdulatokon túl workshopokon és két, Görögországi hastánc-táborban (2006, 2007) is gyarapítottam tudásomat. A tanfolyam résztvevőiből megalakult a Sivatag fényei hastánccsoport, melynek tagjaként számos születésnapon, esküvön és egyéb rendezvényen vettem részt. Sajnos a csoport 2007-ben feloszlott, így kis kihagyás után egy kolléganőm javaslatára Juhász-Nagy Kata (Nashita) haladó csoportjában folytattam a hastánc-tanulást, Dorogon. Itt újabb mozdulatokkal, koreográfiával gyarapítottam tudásomat, ám sajnos 2008-ban ez a csoport is feloszlott, Nashita Angliába utazása miatt. Néhány hónap kihagyás után lettem figyelmes egy hirdetésre, ami a Táton rendezett Tamra Henna hastáncestre hívta a közönséget. 2008-ban nézőként kísértem figyelemmel a fellépőket, ahol megállapíthattam, hogy az est szervezője egyik egykori dorogi csoporttársam, Molnár Tímea. Az est után felvettem a kapcsolatot Timivel, azóta vagyok "mézédes"...

A tánc nemcsak remek mozgásforma, melyet kortól, alaktól és súlytól függetlenül bátran ajánlok minden lánynak, nőnek, asszonynak, de remek szórakozás is! Nem beszélve arról az örömről, amit egy-egy új mozdulat elsajátítása, az órák jó hangulata, az összekovácsolódott kis csapat lelkesedése és a fellépések sikere okoz!

 

 

Szabó JúliaKép :

1990-ben születtem Esztergomban. Mindig is szerettem volna valamit kezdeni a szabadidőmben, de mivel a sportban elég ügyetlen vagyok, így a tánccal próbálkoztam. Neten nézelődtem, keresgéltem, és találtam többféle tánc stílust: hip-hop, salsa, hastánc…..hmmm….hastánc…kíváncsi voltam, hogy milyen lehet, hiszen ez nem minden napi! Így ebben a kategóriában keresgéltem tovább, és találtam is Dorogon egy hastánccsoportot, ahol Molnár Tímea tanított táncot. Gondoltam megnézem, milyen lehet. Hát elmentem, és iszonyatosan megtetszettek a mozdulatok, a zenék és a jókedv! Az óra végén Timivel beszélgettem, és mondta, hogy Táton indít egy kezdő csoportot aminek nagyon megörültem, és egyből jelentkeztem is! Ez már 2 éve történt, azóta is táncolok, és élvezem, de nagyon!!! Nyáron mindig vannak intenzív tanfolyamok /workshopok/, ahol koreográfiákat tanulunk, amikkel fel is lépünk különböző hastánc esteken, rendezvényeken, stb..:) Sőt, már versenyen is voltunk, ahol 2. helyezettek lettünk!

Kicsit féltem, mert az órák hétköznaponként voltak, és mivel én leérettségiztem, elmentem Győrbe tanulni, nem akartam ezért feladni a hastáncot! Szerencsémre, Timi összevonta a dorogi és a táti csoportot, és így alakult meg a Zai Al Assal tánc csoport, az órákat pedig áttette szombati napokra! Azóta is örömmel járok órákra és nagyon jól érzem magam!

 

 

Benke Angéla:Kép  

Egész életemben szerettem volna valamilyen nőies táncot kipróbálni, de a környezetemben erre nem volt mód.
A keleti tánc- és zene atmoszférája mindíg elbűvölt. Sosem hallottam arról, hogy hol találkozhatnék ily mozgásformával. Aztán, egyszer csak,... azt vettem észre, hogy Timi óráin ringatom a csípőm, rázok, lép-lép-fordul, arabeszk,... vagyis TÁNCOLOK!
Timinél folytatott tanulmányaim során még az "önállósodásom" is csiszolódott:).
A tánc egy hihetetlen érzés, amikor sikerül levetkőznöd a gátlásaidat, megmozdulni mások előtt, sőt szinpadra lépni (ez nálam tényleg nagyon nagy dolog!).
Minden nőnek meleg szívvel ajánlom a hastáncot, mert kihozza belőled az igazi nőt, hol vad, hol gyengéd nőt, kikapcsol, megtanít elfogadni önmagad, sőt önbizalmat ad.
Nevezhetném egyszerűen önbecsülő tréningnek is, de ennél ez sokkal több...

 
 

 

Profilkép


Utolsó képStatisztika

Online: 1
Összes: 33642
Hónap: 225
Nap: 2